Velkommen til Gruppen som læremester – facilitering i praksis

Mit navn er Nina Jensen, og i denne korte teaser fortæller jeg om mit formål med podcasten “Gruppen som læremester – facilitering i praksis”: At gøre lytteren eftertænksom – hmmm – og give flere lyst til at facilitere. Tænk, hvis vi er mange, som vil give vores personlige bidrag til at få grupper, team, arbejdsfællesskaber til at fungere bedre.

I denne korte teaser fortæller jeg om mit formål med podcasten “Gruppen som læremester – facilitering i praksis”:

At gøre lytteren eftertænksom – hmmm – og give flere lyst til at facilitere.
Tænk, hvis vi er mange, som vil give vores personlige bidrag til at få grupper, team, arbejdsfællesskaber til at fungere bedre.
Så vi sammen kan opgradere kvaliteten af det gruppearbejde, som foregår på arbejdspladserne.

God lyttelyst!

 

Podcastens formål:
Arbejdslivet er fyldt med “andre mennesker” på godt og ondt. At være i en gruppe kan skabe glæde og kreativitet – og kan føre til frustration og nedtrykthed.
Om stemningen og energien går i den ene eller anden retning …. ja, hvad afgør egentlig det?

En af mine varmeste anbefalinger til arbejdspladser, som vil skabe en mere levende og dynamisk kultur, er: Øv jer i at facilitere.

Det er jo nemt bare at sige. Derfor vil jeg i denne podcast dele ud af min lange erfaring med at facilitere grupper, teams, arbejdsfællesskaber og håbe på, at det kan inspirere.

En del af mit arbejdsgrundlag er, at facilitator er sit eget vigtigste redskab. At en bevidst indre facilitering er forudsætningen for en kompetent ydre facilitering.
En anden del af mit arbejdsgrundlag er, at det – at være i en gruppe – er en potentiel læringsmulighed. En gruppes dynamik tilbyder et spejl for vores egne reaktioner og mønstre.
Nogle grupper kalder på, at man finder sin undertrykte konfronterende side frem fra dybet. Andre grupper kalder på, at man slipper sine kæpheste og faste overbevisninger og ser, hvad der så opstår.

I denne podcast har jeg inviteret Charlotte Heje Haase som medvært.
Charlotte er gruppefacilitator, podcastmentor og forfatter. Hun er en skøn, vidende samtalepartner og skaber struktur, faciliterer samtalen, stiller skarpe spørgsmål og deler sine egne erfaringer med at facilitere og være i en gruppe.

Undervejs har vores samtaler ledt os overraskende steder hen, og forhåbentligt er vores glæde og entusiasme for emnet tydelig at høre.

Sæson 1 består af 6 episoder, som udgives hver 14. dag:

01: Vores forelskelse i facilitering
02: Gruppen som læremester
03: God facilitering kan transformere
04: Psykologisk tryghed
05: Rummet
06: Facilitatorstil

God fornøjelse med lytningen!

Om Charlotte:

Lav din podcast – Del din stemme med verden! Charlotte Heje Haase

Hvordan får du flere lyttere gennem Google til din podcast? En af vejene er ved hjælp af SEO. Det er ikke så kompliceret, som det lyder. Rikke Struves podcast “Vi er alle pårørende” er en podcast for pårørende. Rikke skabte en podcast, hun selv manglede.

Forside – bare SKRIV

Skriv din bog! Praktisk skrivefællesskab Bliv en del af et praktisk skrivefællesskab. Skriv dig på ventelisten og hør, når vi åbner for skrivefæller den 1. marts. Jeg vil skrive mere …

Musik: “Freefaller” af Melville