09 – Cleoh Dharma Søndergaard: “Selvværd, compassion og grænser”

I denne samtale deler psykolog Cleoh Dharma Søndergaard sine erfaringer – både fra eget liv og fra sin terapeutiske praksis – om at styrke selvværd, at have medfølelse med sig selv og evnen til selvafgrænsning. I arbejdslivet kan vi også opleve psykisk vold, manipulation og have traumatiserende oplevelser samt være præget af de oplevelser, vi har haft i livet i øvrigt.

 

I denne samtale deler psykolog Cleoh Dharma Søndergaard sine erfaringer – både fra eget liv og fra sin terapeutiske praksis – om at styrke selvværd, at have medfølelse med sig selv og evnen til selvafgrænsning.

I arbejdslivet kan vi også opleve psykisk vold, manipulation og have traumatiserende oplevelser samt være præget af de oplevelser, vi har haft i livet i øvrigt. Hvilket kan spille ind på trivsel, samarbejde, adfærd og arbejdsmiljø.

Appetitvækkere fra samtalen:

  • Cleohs egen dannelsesrejse og værdier i forhold til at møde sig selv og sine vilkår med compassion. Herunder at inkludere sin ADHD kærligt og omsorgsfuldt.

 

  • Vigtigheden af at vi som psykologer ikke medvirker til at understøtte psykisk vold og grænseoverskridende adfærd i de miljøer, vi arbejder i.

 

  • Lidt om at arbejde med ACT (Acceptance and Commitment Therapy), hvor self compassion ikke automatisk er lig med overdreven selvoptagethed, men et vigtigt grundlag for at udvikle empati.

 

  • Arbejdet med grænser støtter i at fordele ansvaret – hvad er mit og hvad er andres.

 

  • At udforske fænomener uden for os selv (eksternalisere) som alternativ til at være det.

 

  • Hensigten er at skabe fleksibilitet i sindet.

 

  • Gode råd og tips til arbejdet med selvværd, compassion og grænser.

 

Cleoh er psykolog og sexolog og tilbyder psykoterapi, supervision og undervisning til professionelle.
Læs mere på Psykologhuset Innervention | Psykologhus på Frederiksberg C

Her er det muligt at downloade en praktisk e-bog om emnet.

God fornøjelse med lytningen!