12 – “Jeg kan mærke grænsen indeni mig”. Nina på besøg hos somatisk terapeut Lotte Pia Stenfors

Denne episode er optaget i juli 2022, da jeg var på besøg i Lotte Pia Stenfors´ podcast Lyden af Nærhed. Lotte Pia er somatisk terapeut og jeg kommer i den varme og spændende terapistol for åben mikrofon.

Denne episode er optaget i juli 2022, da jeg var på besøg i Lotte Pia Stenfors´ podcast Lyden af Nærhed. Lotte Pia er somatisk terapeut og jeg kommer i den varme og spændende terapistol for åben mikrofon.

Her er Lotte Pias beskrivelse af epsioden:

“Glimt fra denne episode: Hvordan det er, når ansigtet IKKE bliver lagt i de rette folder, og det gør, at der kommer mere intimitet mellem os, end hvis det høflige smil var der.

Denne fjerde (af i alt fem) terapisamtaler, som jeg sender i sin rå form i podcasten, kommer blandt andet omkring oplevelsen af at være eksponeret, idet vi gør noget forkert.

Vores udækkede ansigt når sårbarheden bliver eksponeret. I samtalen tilbringer vi tid med de kropslige fornemmelser (som er sproget vores ældste hjernedele bruger), og med forskellige dele af personligheden, som fortæller i ord og billeder om hver sine måder at se oplevelsen på.

Organisationspsykolog Nina, som er dagens udforsker, tager udgangspunkt i en drøm og så følger vi derfra, hvad der sker.

Der bliver også stampet i gulvet undervejs til glæde for os begge. “Jeg kan mærke grænsen indeni mig”, siger Nina, og jeg mærker stadig min fysiske fornemmelse af velvære, når jeg genhører det.

Det er en ret lang episode, lyt som altid til så meget eller lidt, som du har lyst til. Hop ind og ud og følg nysgerrighed, kedsomhed, lede eller glæde. Eller hvad der kommer. Måske kan du – ligesom jeg – høre, hvordan billeder og fornemmelser, som Nina bruger, beskriver med andre ord de nervesystemtilstande, som jeg har talt om mange gange i Lyden af Nærhed?

Velkommen ind i rummet!

Terapeut og vært: Lotte Pia Stenfors lotteps@gmail.com

Instagram: @lydenafnaerhed