Intention som værktøj

“What is it you plan to do with your one wild and precious life?”  – Mary Oliver At arbejde med intention som et værktøj skaber ansvar, forpligtelse og bevidsthed om, hvilket bidrag til arbejdslivet, gruppen, opgaven, andre mennesker og ikke mindst os selv vi gerne vil være.  Facilitator kan være rollemodel ved at være transparent med sin egen intention og vise i praksis, hvilken effekt det har på det konkrete udtryk og på den faglige/personlige handle- og dømmekraft.

“What is it you plan to do with your one wild and precious life?”
 Mary Oliver

At arbejde med intention som et værktøj skaber ansvar, forpligtelse og bevidsthed om, hvilket bidrag til arbejdslivet, gruppen, opgaven, andre mennesker og ikke mindst os selv vi gerne vil være.

Facilitator kan være rollemodel ved at være transparent med sin egen intention og vise i praksis, hvilken effekt det har på det konkrete udtryk og på den faglige/personlige handle- og dømmekraft. Grupper, som arbejder med intention som værktøj, kan løfte graden af selvansvar, transparens, bevidsthed og psykologisk tryghed.

Transformational coach Cindy Lou Golin har lige udgivet en skøn bog: The Shadow Play Book. Her har hun blandt andet lavet en tjekliste til, hvad en skarp og hensigtsmæssig intention skal opfylde. Hendes anbefalinger er, at en intention:

  • Er positiv
  • Er formuleret i nutidssprog
  • Er udtrykt fra en JEG-position
  • Indeholder kvaliteten af den ønskede oplevelse
  • Formulerer ønsket udbytte/effekt
  • Handler om en selv
  • Er direkte
  • Er om det, det faktisk handler om

Hvad er mon DIN intention? Hvordan vil et skærpet fokus på din intention guide dine beslutninger og dit udtryk?

Afprøv intentionens kraft i dit arbejde – enten selv eller sammen med andre intentionelle mennesker. God fornøjelse!

Hvis du har spørgsmål til facilitering eller forslag til temaer, vi kan tage op – skriv en mail eller send en lydfil med dit spørgsmål til nina@cosma.dk eller til charlotte.heje.haase@gmail.com

Læs mere om Cindy Lou her