God facilitering kan transformere #3

Alle fortjener at være i en gruppe, der bliver godt faciliteret. Fordi god facilitering kan transformere, omforme og forvandle på mange planer. Den indre og ydre stemning kan ændre sig, perspektiver og bevidsthed kan skifte, præferencer og tolkninger kan forandre sig, og relationerne kan styrkes.  Gruppen kan gå fra at være forvirret og retningsløs til at være fokuseret og kreativ.

Alle fortjener at være i en gruppe, der bliver godt faciliteret. Fordi god facilitering kan transformere, omforme og forvandle på mange planer.

Den indre og ydre stemning ændrer sig, perspektiver og bevidsthed skifter, præferencer og tolkninger forandres, og relationerne bliver styrket.
Gruppen kan gå fra at være forvirret og retningsløs til at være fokuseret og kreativ.

Hvis gruppen er tilpas tryg, kan den blive til et sted, hvor flere byder ind med hidtil uprøvede sider – og dermed får en ramme til at stå frem på en mere integreret måde end sædvanligt. Ligesom autobotterne fra Transformers filmene kan vi lege med formerne og sætte os selv sammen på en ny måde.

Pointer fra Nina og Charlotte´s samtale:

* Facilitator tjener gruppens formål, ikke enkeltpersoners.

* At være i en gruppe kræver en vis grad af ego-slip – både hos deltagere og hos facilitator.

* Krav til gruppens produktion skal være klar: Eks. kollegaskab, forbundethed, refleksion over faglige dilemmaer, beslutningstagning eller andet.

* Kendskab til forskelligartede persontyper, stilarter, tænke- og handlemåder – så vi som facilitatorer ikke tror, at alle er præcis som os selv.

* Når konkrete indsigter i grupper er oplevelsesbaserede og sansede, kan de “sætte sig” mere intenst som erfaringer.

* Noget om, hvordan det opleves at få sit selv og sine perspektiver ‘grindet’ og blendet grundigt igennem som facilitator.

* Transformation er noget, vi kan invitere – ikke fremtvinge. Så husk at invitere!

 

God fornøjelse med at lytte til episoden – og med at lede efter faciliteringsøjeblikke, der ændrer noget.

 

 

Lær mere om Charlotte her:

Bare Skriv

Din Podcast