06 – Jolande Gröflin Corneliussen: “At tage ansvar er noget, vi gør sammen.”

I samtalen med psykolog Jolande Gröflin Corneliussen fortæller hun om, hvilken konkret betydning det har at have et humanistisk menneskesyn og tage sit professionelle afsæt i Low Arousal. Low Arousal er en pædagogisk tilgang, som er velegnet til at sænke konfliktniveau, konfrontationer og stress i arbejdet med særligt sårbare mennesker.

I samtalen med psykolog Jolande Gröflin Corneliussen fortæller hun om, hvilken konkret betydning det har at have et humanistisk menneskesyn og tage sit professionelle afsæt i Low Arousal.

Low Arousal er en pædagogisk tilgang, som er velegnet til at sænke konfliktniveau, konfrontationer og stress i arbejdet med særligt sårbare mennesker.

Blandt andet taler vi om:

  • Kort intro til Low Arousal
  • Baggrunden for Jolandes personlige/professionelle vinkel og menneskesyn
  • Vigtigheden af et supervisions- og refleksionsrum / at træne den kollektive kompetence: At dele oplevelser og bearbejde de høje følelsesmæssige krav. Ikke kun tilfældigt ved kaffemaskinen, men ved at skabe et professionelt og fagligt relevant forum.
  • At anskue professionalisme som noget, der rækker ud over den fag-faglige kompetence – og se på, hvordan det viser sig i samspillet og de organisatoriske strukturer.
  • Årsager til, at det kan være en god ide (og svært og ind i mellem udfordrende) at tøjle sine kæpheste i sit professionelle arbejde

Jolande og Thit´s artikel kan bestilles her: Tidsskrift for Socialpædagogik 24. årg. nr. 1, 2021 – Dansk Forening for Socialpædagogik (socialpaedagogik.dk)

Om Jolande – se mere på jo-lande.com

Jolande er autoriseret psykolog, organisationskonsulent og Integral Facilitator.

Hun faciliterer udviklingsprocesser for organisationer, teams og medarbejdere i den offentlige og private sektor. Hendes tilgang er baseret på et humanistisk menneskesyn og en tro på det professionelle og personlige ansvar. Endvidere tager hun afsæt i Low Arousal, en pædagogisk tilgang, som er velegnet til at sænke konfliktniveau, konfrontationer og stress i arbejdet med særligt sårbare mennesker.