Skab introverte dynamikker i samarbejdet – med gæst Camilla Lærke Lærkesen

“Silence is only frightening to people who are compulsively verbalizing.” William S. Boroughs “There’s zero correlation between being the best talker and having the best ideas.” Susan Cain   I denne episode taler Nina Jensen og Charlotte Heje Haase med foredragsholder, facilitator, podcaster og ekspert i introverte – Camilla Lærke Lærkesen.    Hvordan kan man beskrive at være introvert?

Silence is only frightening to people who are compulsively verbalizing.”
William S. Boroughs

“There’s zero correlation between being the best talker and having the best ideas.”
Susan Cain

I denne episode taler Nina Jensen og Charlotte Heje Haase med foredragsholder, facilitator, podcaster og ekspert i introverte – Camilla Lærke Lærkesen.

Hvordan kan man beskrive at være introvert?
Camilla henviser til den amerikanske psykolog Brian Little, der fortæller i en TED-talk, at vi alle har et ´optimal level of arousal’.

Altså et optimalt niveau af, hvor meget vi skal stimuleres for at føle os i flow, hvor vi hverken er overstimulerede eller understimulerede. Ifølge Brian Little ligger introverte over det gennemsnitlige optimale niveau og er hele tiden lidt overstimulerede. Derfor søger introverte ofte at afstimulere sig eks. ved at trække sig tilbage.

Mange introverte vil få deres gode idéer eller indsigter, når de er alene eller blandt få mennesker. Altså når der ikke er for meget støj og stimulans omkring dem.

Hvordan skaber vi introverte dynamikker, når vi faciliterer grupper?

Det taler vi om i denne episode, hvor Camilla også giver eksempler på faciliteringsøvelser, hun ikke bryder sig om. Eksempelvis at hun hellere vil ligge derhjemme med dobbeltsidet lungebetændelse end at gennemgå en icebreaker øvelse.

Nu har hun fundet måder, hvor hun passer på sin egen energi som facilitator og både får introverte og ekstroverte dynamikker i gruppen i spil.

Vores pointe er, at introverte kvaliteter og talenter er en gave i et ekstrovert og hurtigtkørende arbejdsmiljø. Facilitators brug af introvert-venlige processer er derfor ikke “kun” for de introvertes skyld, men i høj grad også for ekstroverte, facilitator selv og for en kvalificeret samtale- og beslutningsproces.

God fornøjelse med lytningen!

Links: 

Camilla Lærke Lærkesens hjemmeside og podcast:

https://www.bevidstintrovert.dk/

Brian Littles TED-talk: Confessions of a passionate introvert

https://www.youtube.com/watch?v=NZ5o9PcHeL0