Organisationens smørekande – at være intern supervisor. Med gæst Ingeborg Mosbech

“Det, at der er et øje der kigger ind og et øje der kigger ud – det er meningsfuldt for mig.  At tænke vi er ligeværdige mennesker, og min opgave er at være det modne nervesystem. Jeg skal sørge for at holde min kniv skarp, holde mit fokus.

“Det, at der er et øje der kigger ind og et øje der kigger ud – det er meningsfuldt for mig. 
At tænke vi er ligeværdige mennesker, og min opgave er at være det modne nervesystem.
Jeg skal sørge for at holde min kniv skarp, holde mit fokus. Være bevidst om, hvad der sker, være ærlig overfor hvad pokker der er gang i inde i mig.
Og det kan jeg jo ikke hvis ikke jeg ser det, mærker det.”

Ingeborg Mosbech arbejder som intern supervisor på det psykiatriske bo- og behandlingssted OK-Fonden Enghaven i Horsens.

Hun er oprindeligt uddannet håndværker, siden ergoterapeut og arbejder i dag primært med intern rådgivning, supervision og undervisning af de ansatte.

Desuden har Ingeborg arbejdet med selvudvikling og meditation i over 30 år og er uddannet indenfor bla. systemisk metode og den neuroaffektive tilgang.

OK-Fonden Enghaven er en nonprofit-organisation og har i over 30 år dannet rammen om et psykiatrisk bo- og behandlingssted efter serviceloven §107 og §108 – læs mere her.

Undervejs i samtalen giver Ingeborg masser af konkrete eksempler på, hvordan hun arbejder med både sin indstilling og sit udtryk i arbejdet med de ansatte.
Blandt andet kommer hun ind på:

  • Vigtigheden af at være groundet – og tegn på at groundingen er røget eller ikke er tilstede.
  • At tage udgangspunkt i ligeværd, når vi arbejder med mennesker i lidelse. Hvordan kan den professionelle udtrykke og være i ligeværd?
  • Eksempler på hvordan en meditativ praksis påvirker opgaveløsningen – at være et modent nervesystem.
  • Vigtigheden af arbejde med grænsesætning – også at mærke dem og genoprette, når de er overskredet.
  • At være intern supervisor – smørekande og brobygger. Vigtigheden af at holde tilliden i flow og have fokus på at gøre det, som situationen har brug for.

God lyttelyst!